Mar 13, 2015

Review super glowing foundation Farra beauty BEST!

salam, okay first time, aku nak cerita pasal product beauty and care ni, nak kongsi foundation yang aku pakai baru 3 minggu.

Macam aku ni, memang tak suka makeup, dan tak pandai pun nak bermakeup2 ni, tapi disebabkan aku praktikal, terpaksa lah aku make up jugak, dah bekerja katakan. dulu aku pergi kelas letak pelembap body shop vitamin e tu siang, letak bedak sikit, lip balm dah terus g kelas..sebelum aku praktikal aku tengok2 kat instagram foundation apa yang sesuai sebab kulit aku ni jenis sensitif dan kering.

Akhirnya aku berkenan dekat super glowing foundation ni itu pun aku tengok atitaharis duk promote kat instag dia.serius tak tipu foundation die walaupun kecik jer tapi puas hati, sikit jer sapu dekat muka dah macam banyak.Flawless dah muka, tak melekit, tak berminyak bila sapu rata jer dekat muka, memang superb la.jadi yang tak berapa suka makeup ni, pakai foundation tu jer dah okay, boleh pergi kerja dan kelas.aku beli dalam harga RM56. aku beli dekat instagram RANALIF BEAUTY CARE. boleh serach jer kat instag super glowing foundation, banyak ada jual



Foundation ni ada 3 colours,

no.1 (pinky), warna kulit Nora Danish/Emma Maembong.
no.2 (natural) warna kulit Neelofa/Rozita Che Wan.
no.3 (sawo matang) kulit wajah Nabila Huda.

Antara kelebihan foundation super glowing:
– long lasting tahan sehingga 8 jam
– smooth
– texture yang halus dan jimat
– memberi hasil yang flawless, menaikkan seri muka
– sesuai digunakan bagi yang mempunyai masalah jerawat, jeragat, parut, open pores dan garis halus
– mengandungi vitamin e untuk memperbaiki struktur kulit yang rosak
-spf35 mengalang dari sinar uv
-ringkas, mudah dan cepat





1 comment:

Cik Aish said...

suka foundation trend skrg yg bg nampak kulit flawless! sgt cantik..