Apr 18, 2018

AMYLEA FT KAER - TAK PERNAH HILANG

Lagu terbaru dari Amylea dan Kaer bekas Akademi Fantasia yang disimpan kira-kira 3 tahun lalu ciptaan Farouk Roman dan lirik Amylea. Masa zaman AF suka sangat suara Amylea dan Kaer. Tak sangka ada lagu duet. Semoga dengan lagu terbaru ini membuka peluang untuk Amylea dan Kaer terus maju dalam Industri  dengan erti kata lagu nya 'tak pernah hilang'.

Boleh lihat video rasmi lagu Tak Pernah Hilang


LIRIK

Tiada siapa yang pernah tahu
Tiada siapa yang pernah rasa
Biar mereka coba mau, coba ada denganku

Mestikah kau perlu menjauh
Mestikah kau perlu menghalang
Perasaan yang pernah datang
Yang tak pernah hilang

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Jika aku yang engkau ingin
Kunantikan satu jawaban
Perasaan yang pernah datang
Yang tak pernah hilang

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu rindu
Yang selalu menantimu

Apr 16, 2018

Segmen bloglist April

Asalamualaikum semua. Jom join segmen blogwalking, boleh tingkatkan pageview + tambah rakan rakan baru.

klik banner untuk join sekaki !

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

 http://www.siqahiqa.com/2018/04/letter-of-happiness-giveaway-by-blog.html?m=1

Hi, jom join Letter of Happiness Giveaway dari Blog Siqahiqa. Kenapa mesti join, hadiah utama dia tudung  New Duck Scarf tu. Memang selalu tengok dekat Ig sahaja mampu. Hadiah yang lain pun tak kurang hebat, buku Love & Happiness by Yasmin Mogahed dan Duck Notebook. Giveaway ini berlangsung dari 13 April sehingga 13 May 2018. Semoga berjaya semua!

Menang Cash Giveaway by Farhana Jafri


Salam, Alhamdulilah tersenarai pemenang Cash giveaway by Farhana Jafri, tak sangka sangat, itu pun tahu sebab reading entry Sis Shahida menang, terus nak tengok siapa pemenang yang lain Cash giveaway ini, sebab join jugak segmen ini.  Bulan ini banyak berita gembira. Saya juga baru sahaja terima offer kerja. Mudahan-mudahan urusan semua dipermudahkan. Agak susah untuk saya update blog bila dah bekerja nanti.



Tak sangka pulak tersenarai sebagai pemenang. Terima kasih Farhana Jafri. Tahniah kepada pemenang yang lain. Boleh click link ini untuk senarai pemenang.

Apr 5, 2018

TOP COMMENTATOR MARCH 2018




TAHNIAH KEPADA PEMENANG

TERIMA KASIH TAK JEMU-JEMU UNTUK COMMENT DI SETIAP POST. 

PEMENANG BOLEH EMAIL KE nuratiah.mulkan@gmail.com BERSERTAKAN NAMA, ALAMAT DAN NO TELEFON. HADIAH BOLEH LIHAT DI PAGE INI 



TOP 1 : RAYDAH
TOP 3 : NOR NAZLIANA

LOVE SUSHI & PROMOTION SAY CHEESE

Siapa peminat Sushi King, saya fans sangat dekat sushi sebulan sekali memang kena makan. Nak makan hari-hari tak boleh lah, sekali makan dah RM20 lebih walaupun makan beberapa plate jer. Kalau siapa yang belum cuba makan sushi ni, mula-mula cuba makan yang simple-simple dulu.

 Nanti dah okay dengan rasa baru cuba makan salmon yang mentah. Tapi ada jugak kawan saya dah bertahun makan sushi masih tak boleh makan salmon. Mula-mula saya pun tak boleh masuk tapi korang kena try yang Salmon Nishoku, first saya cuba makan tulah terus jatuh hati dengan salmon.

Sekarang ada promotion Say cheese dari 1 April sehingga 30 June 2018. Tak sabarnya nak cuba menu baru ni.Saya memang suka cheese, jadi memang tak akan lepas peluang lah menikmati SAY CHEESE ini.






Mana yang belum cuba try dulu on the kaiten tu, contoh inari, tamago, ebi fry, inari boat tuna mayo.Banyak tau sebenarnya yang okay. Belum cuba belum tahu. Makanan ni kita kena sentiasa cuba, kalau masih tak boleh masuk tekak , jangan lah pergi lagi dah, kira first and last lah. hahahaha


Favourite saya, wajib order sashimi


Salmon Nishoku

Selain itu ada set meal yang sedap tau. Dessert pun best. masih ingat lagi makan ice cream durian. Sedap sangat. Set meal paling saya suka Piri- Piri Chicken Set, dengan panas-panasnya makan.


Cara order makan sushi king:-
  • Saya tahu ramai yang nak cuba tapi tak tahu order, masa saya pertama kali datang tak tahu nak order, memang kawan ajar lah jawabnya.
  • Masuk ke dalam restoran, boleh pilih mana tempat duduk yang kosong, kalau penuh sila lah beratur dan tunggu. Kalau pilih tempat duduk saya suka dekat dengan kaiten, alah pinggan yang bergerak-gerak tu.
  • Akan ada Ipad di setiap meja makan, jadi just slide down sahaja kuantiti berapa orang. lepas tu boleh pilih menu.
  • Pelbagai menu di sediakan seperti dessert, beverage, set meal dan macam-macam lagi. Setiap menu ada tertera lagi setiap kalori makanan dan kandungan makanan.
  • Next, lepas dah order boleh click submit.
  • Kalau saya, dekat ipad saya selalu order air atau dessert sahaja, lepas tu makan sushi dekat on kaiten tu. Ha nak bagi tahu setiap pinggan ada warna. Bukan saja-saja dia letak warna. Warna tu adalah mengikut harga. Boleh lihat harga ada jer tertera dekat setiap meja. 
  • Makan sushi sahaja dah kenyang tau. ambik 5 pinggan confirm kenyang. 
  • Dah selesai makan, boleh lah click di ipad untuk bayar. nanti staff sushi akan datang dekat anda kira plate yang anda makan.